понедељак, 22. август 2022.

Izgradnja srpske kuće boksa iza Bloka 45

Počinje izgradnja srpske kuće boksa, jedinstvenog izvora plemenite veštine u kojoj će se razvijati i rasti nove generacije šampiona, koja će kreirati budućnost srpskih umetnika u ringu na jedan poseban način. Usavršavanje sadašnjih i izgradnja novih zvezda srpskog boksa odvijaće se pod jednim krovom, sa jednom vizijom, u okviru jednog duha i zajedništva, sa uvek jednim i istim ciljem, a to je osvajanje medalje za Srbiju.


Vest da se uskoro kreće sa izgradnjom jedinstvene celine i prostora namenjenog srpskim bokserima, Nacionalnog trening centra o kome su maštale generacije i generacije poklonika ovog sporta na našim prostorima, odjeknula je među našim reprezentativicima poput najlepše moguće bajke. Nakon višedecenijskih seoba kroz razne iznajmljene fiskulturne sale, prostorije u okviru objekata drugih sportova, podstanarstva, vreme je za novu stranicu, za ono što je srpski boks zaslužio, a to je kuća boksa koja će biti žila kucavica i okosnica ovog sporta na našem podneblju.   

Nacionalni trening centar izgradiće se na Novom Beogradu, u ulici Dr Ivana Ribara. Na parceli od dva hektara nići će najsavremenija bokserska sala, opremljena svim neophodnim rekvizitima za savremeni sport. U okviru srpskog nacionalnog boks centra nalaziće se restoran za sportiste, svlačionice, saune, spavaona, učionice, trim staza, otvoreni trening park sa ringom na otvorenom, okružen drvećem i zelenilom, kao i hala za održavanje mečeva.

Izvor : Večernje novosti