среда, 4. септембар 2024.

Završen turnir „Jovan Milosavljević”


Sinoć je završen humanitarno-memorijalni i tradicionalni turnir „Jovan Milosavljević”. 

Momci iz novobeogradskog Bloka 45 su odlučili da spoje dve stvari na jednom događaju. Tradicionalno kao i prethodnih godina turnir je organizovan u znak sećanja na preminulog drugara Jovana Milosavljevića, a osim što je memorijalnog karaktera, bio je i humanitarnog, pošto je sav prihod prosleđen za lečenje Jovana Vasiljevića, koji boluje od cerebralne paralize  i potrebna mu je operacija koja je moguća samo u Americi. 

Na turniru se prijavio veliki broj ekipa, a organizatori su se potrudili da nađu veliki broj sponzora, obezbedili su hladna osveženja, a sav novac otišao je u humanitarne svrhe. U toku turnira organizovana je i aukcija dresova. 

Turnir je trajao od 30. avgusta do 3. septembra, a na poznatom Kavezu okupio se veliki broj ljudi koji je uživao u majstorijama u malom fudbalu i zajedničkim snagama pomogao da se skupe pare za Jovana Vasiljevića. Tradicionalno, održavana je bakljada u čast Jovanu Milosavljeviću. 

Turnir je posetilo više od 2000 ljudi, a takmičile su se 32. ekipe. Prodato je 900 litara piva, 50 kg kiflica, 40 pica, 25 kilograma sladoleda, kao i dosta sokova i vode. Humanitarna aukcija uključivala je 41 dres i 2 reketa. U photobooth-u napravljeno je 200 fotografija, a ubačeno je 150 humanitarnih koševa. Od svih ovih akcija prikupljeno je 2.092.980 dinara.