петак, 2. јун 2023.

Svim splavovima na Savskom keju isključuje se struja i voda

Na Savskom keju svim splavovima biće isključena voda i struja. Isto važi i za one koji su izlicitirali lokaciju i spremili se da plaćaju sve dok se ne oslobodi njihovo mesto i naprave legalni priključci.

Poslednje rešenje o uklanjanju splavova sa Savskog nasipa biće doneto 23. juna, rekao je Aleksandar Šapić, da bi svi bili obuhvaćeni, da ne bismo izdvajali nekoga.

Sekretarijat za inspekcijske poslove, kako je dodao, uručio je svim splavovima rešenja o uklanjanju i sada se čekaju rešenja o izvršenju jer postoji procedura koja mora da se ispoštuje.

– Po drugi put odložena je nabavka za odvoženje splavova jer se pojavila još jedna firma koja obavlja te poslove. Do tada svima isključujemo vodu i struju, što do izvršnih rešenja nije bilo moguće jer su to prikačili pre pet, šest godina, iako su bili nelegalni, ali da bi stari priključak bio nelegalan, mora da se izvrše ova rešenja. Nažalost, ovi koji su izlicitirali da budu priključeni i spremili se da plaćaju – biće takođe isključeni dok se ne omogući da oslobodimo njihovu lokaciju i napravimo legalan priključak – objasnio je Šapić, a prenosi Beoinfo.

On je podsetio da je Upravni sud doneo odluku da se zaustave radovi dok se ne odluči da li je zaista rađeno suprotno zakonu.

– Ukoliko Upravni sud kaže da ta dozvola koju smo mi dobili po principu na koji je izdavana u poslednjih 6, 7 godina za sve radove na nasipu – nije validna, mi ćemo da pitamo kakvu dozvolu da izvadimo, tako da mi od tih radova nećemo da odustanemo – rekao je gradonačelnik i istakao da ne misli da splavovi treba da nestanu sa naših reka, ali da mora da se uvede u red, da ih bude daleko manje, da se poštuju i bezbednosni uslovi jer nijedan sada to ne ispunjava, ni ekološki ni estetski.

– Zato je Savsko šetalište ogledno – da padne sa 100 na 28, da se konačno vidi reka, da nema onog smeća i đubreta, da svi imaju filtere za prečišćavanje voda i da imaju zvanične priključke i da bude uređeno šetalište – dodao je Šapić.

Preuzeto sa nbgdvesti.rs