недеља, 16. јун 2019.

Rekonstrukcija šetališta „Lazaro Kardenas“





Glavni urbanista grada Beograda Marko Stojčić najavio je da će sledeće nedelje početi rekonstrukcija šetališta  „Lazaro Kardenas“, u Bloku 45.  Navodi se da će biti obnovljeno 4,5 kilometara staza duž šetališta, sportskih terena i sadnja drveća. Radovi će izvoditi JKP  „Zelenilo Beograd“ i trebalo bi da u Bloku 45 budu završeni početkom 2020. godine.

Rekonstrukcija šetališta počeće sledeće nedelje, a ona podrazumeva obnovu pešačkih i biciklističkih staza, sportskih terena, rasvete, zamenu kontejnera, kao i ugradnju različitog mobilijalara, koji će podići nivo rekreativnih aktivnosti. Projekat uključuje i previđa zaštitu i oplemlenjivanje postojećeg zelenila, a biće uveden i savremeni sistem navodnjavanja  „kap po kap“ .

Stojčić je istakao da će prva faza koja obuhvata rekonstrukciju na oko 5 hekara biti gotova početkom 2020. godine. Druga i treća faza obuhvatiće rekonstrukciju staza u Bloku 70 i 44, a biće gotove do 2021. odnosno 2022. godine.

Na prospektu koji je izdao grad Beograd postoji nacrt koji predviđa rekonstrukciju i izgradnju terena za odbojku, mali fudbal, dečijih igrališta i izgradnju saobraćajnog poligona na mestu brdašceta kod MZ Sava. Navodi se i da će staze, platoi i sportski tereni u lošem stanju biti presvučeni novim adfaltom, a šetalište biti popločano granitnim pločama. Srediće se klupe i ograde oko baštica. Pored navedenog, rekonstrukcija obuhvata izgradnju terena za boćanje, fitnes i postavljanje stolova za šah.

Letak informacionog karaktera sa planovima rekonstrukcije: