уторак, 9. април 2024.

Novi Beograd proslaviće 76. rođendan u Bloku 45



Gradska opština Novi Beograd, u četvrtak, 11. aprila, proslaviće 76. rođendan sa građanima u bloku 45.

Zanimljiv višesatni program počeće u 12 časova u prostorijama Novobeogradske kulturne mreže (NBKM) u Mesnoj zajednici „Sava“ i biće završen koncertom pevačice Zoe Kida, kom će prethoditi glavni i prateći programi na otvorenom.

Na Centralnoj svečanosti povodom Dana opštine, u svečanoj sali NBKM, Jurija Gagarina 221, u 12 časova, prisutnima će se obratiti predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić i predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan.

Predsednik Bovan, potom će uručiti plakete partnerima, prijateljima i donatorima akcije „Zeleni Novi Beograd“, koju je opština uspešno vodila u prethodnom periodu.

U tom delu svečanosti, prisutni će moći da pogledaju izložbu „Novi grad! Ko će još da živi na ovom pesku“ istoričara Dragana Miloševića, koja prikazuje trud i entuzijazam s kojim je omladina iz cele tadašnje Jugoslavije, tokom omladinskih radnih akcija gradila Novi Beograd, kao i video projekciju sadašnjeg izgleda Novog Beograda, kao najmnogoljudnije i najurbanije opštine u Srbiji.

Program u sali biće propraćen nastupom Gudačkog kvarteta „Intermeco“. Moderator programa i u sali i na otvorenom biće glumica Danica Todorović. Program na otvorenom počeće u 13 časova, nastupom orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će posle himne Republike Srbije izvesti popularne pesme iz svog repertoara.

U 13.30, nastupiće hor vrtića „Zvončići“ i „Sunce“, zatim KUD „Jeleče“ i KUD „Talija“ sa nekoliko svojih atraktivnih folklornih izvođenja, a zatim će na binu izaći školski horovi OŠ „Branko Radičević“ i škole „Kneginja Milica“, kao i mališani vrtića „Istok“, koji će izvesti predstavu. Nastup pevačice Zoe Kida na programu je do 14.30 časova.

Od 13 časova, do početka koncerta Zoe Kida, odvijaće se i prateći programi za decu. U zoni sporta đaci novobeogradskih škola nadmetaće se u skakanju u vreći i drugim zanimljivim disciplinama, a u zoni cirkusa uživaće u zanimljivim tačkama animatora.

Deca Predškolske ustanove „11. april“ održaće izložbu likovnih radova na temu „Slike iz komšiluka“, dok će Zavod za zaštitu prirode Srbije, održati ekološku radionicu u kojoj će učenici novobeogradskih škola, pored osnovnih pouka kako da čuvaju životnu sredinu, sa predstavnicima ove ustanove i nastavnicima, saditi saksijsko cveće.