понедељак, 21. август 2023.

Održano Novobeogradsko leto u Bloku 45


Stanovnici savskih blokova, druge večeri Novobeogradskog leta, u subotu 19. avgusta, ponoć su dočekali uz „Neverne bebe“.

Frontmen popularne rokenrol grupe Milan Đurđević, u nekoliko navrata, zahvalio se svojim komšijama i organizatorima Novobeogradskog leta, Gradskoj opštini Novi Beograd i Ustanovi kulture „Novobeogradska kulturna mreža“, što nastoje da održe urbanu kulturu kojom Novi Beograd odiše.

A, Savski kej je odisao „Pričom o nama“ i ostalim hitovima popularnog benda.

– Poznajemo se. Srećemo se tu, na Bežanijskoj kosi. Hvala vam što ste došli da uživamo zajedno, da delimo pozitivnu energiju i ljubav, jer Novi Beograd je večeras i sinoć prestonica rokenrola. Hvala u ime rokenrola – rekao je vođa grupe „Neverne bebe“ obraćajući se komšijama i gostima Novog Beograda, koji su porodično, dve večeri uživali u festivalu dobre rok muzike.

Pre „Nevernih beba“ koncert su, od 20 časova, održali muzičari sastava „Ničim izazvan“, a prethodne večeri u petak 18. avgusta, Novobeograđani su uživali u muzici grupe „Paravan“ i još jedne sugrađanke, Ivane Peters i „Negativa“. Muzičari nisu štedeli instrumente, pevači glasove, a publika dlanove.

Program je vodila glumica Danica Todorović, koja takođe živi na Novom Beogradu.

Ulaz na koncerte bio je besplatan, a Opština Novi Beograd najavljuje još kulturnih dešavanja za svoje sugrađane.

-Uživali smo u pesmi i muzici. Iako se leto završava, sa različitim kulturnim dešavanjima nije gotovo, ona tek počinju za žitelje i sve goste Novog Beograda – kaže Bojan Bovan, predsednik GO Novi Beograd.

Tekst preuzet sa NBGD vesti