понедељак, 15. март 2021.

Završeni radovi na rekonstrukciji šetališta



Tokom prve faze radova uređeno je 25.000 kvadrata u Bloku 45, zatim tokom faza 2A i 2B još ukupno oko 40.000 kvadrata .

U drugoj fazi rekonstrukcije duž šetališta postavljene su žardnjere promenljive visine u kojima su posađene perene različitih karakteristika, boja i vremena cvetanja, dok su zidovi žardinjera, na nekim delovima, predviđeni i za sedenje. Formirane su i dve zelene površine u obliku talasa, na kojima su postavljene klupe za sedenje i ležanje. Takođe, sanirana su tri dečja igrališta, kao i košarkaški teren, dok je postavljen jedan od trenutno najpopularnijih novih rekvizita zip-lajn.

U prvoj fazi radova saniran je deo šetališta od centra Bloka 45 kod mesne zajednice do Save. Za najmlađe, napravljeno je igralište-saobraćajni poligon na kome mogu da uče o pravilima kretanja u saobraćaju uz pomoć horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. U zoni šetališta gde se nalaze vrtići i osnovna škola postavljeni su kombinovani rekviziti za decu. Rekonstruisani su šetalište i prateći sadržaja uz šetalište i mnogo toga drugog.

Postavljene su i nove klupe i đubrijere, a zasađena su stabla visokih i srednjih lišćara i četinarskog drveća. Travnjak je takođe obnovljen. - izvor Večernje novosti

Fotografije rekonstrukcije možete pogledati ovde.