среда, 27. мај 2015.

Basket u bloku

Kiša nije prepreka za basket

Jos od izgradnje prvih blokova , basket je ovde bio stalno prisutan . 
Sama zamisao i izgradnja Novog Beograda sa velikim brojem sportskih terena i jos većom koncentracijom ljudi je verovatno doprinela do toga da blokovima hara groznica basketa
Jos od sredine 70ih , sve do kraja 90ih godina , Blok 45 je sa preko 20 basket terena prednjačio u odnosu na ostali deo blokova i Beograda. 


Zbog takve prednosti , veliki je broj momaka koji su dolazili u blokove da bi igrali basket , pa je samim tim, tih godina dostao popularizovan basket 1 na 1 . 
Talentovanih momaka je bilo dosta , neki su postigli velike i istorijske uspehe u jugoslovenskoj i srpskoj košarci,  dok su neki verovatno ne manje vredni , ostali legende kraja. 
Bila bi greška nepomenuti terene blokova 60ih , bloka 70 i 37 , gde su prve baskete igrale svetske zvezde naše košarke. 
Što se tiče Bloka 45 , veliki broj terena poslednjih godina je obnovljen i solidan za basket ili košarku.

Mora se pomenuti i Basket je iz bloka ,ekipa koja je odradila kompletnu sanaciju Crvenog terena,jednog od najpopularnijih u Bloku 45 , a i šire ,te uspešno održala turnir humanitarnog tipa i ozbiljno privukla ljude na basket . 
Svih ovih godina , mora se priznati da su uspesi naše košarkaške reprezentacije dosta uticale na omladinu da se vrati ili krene sa basketom. 
Ipak , i ako dosta sredjeniji nego pre 15tak godina , za razliku od tada basket i inače sportski tereni blokova nisu tako puni kao ranije . 
Deca su ta koja su lopte zamenila sa modernom tehnologijom i samim tim doprinela dosta praznijim terenima nego nekad. Poslednjih godina je bolje , ali ne kao i pre . 


Ovog leta na terenima Branko Radičević , održava se košarkaški nbll turnir u periodu od 13.06 do 5.07 . Dokažimo još jednom da je basket iz bloka i vratimo se na terene ! 

Više informacija na zvaničnoj stranici NBLLIGA . 
Iskoristimo društvene mreže da što više proširimo vest , prijavite se i podržite projekat.