Nacionalni stadion iza Bloka 45?

Glavni gradski urbanista izjavio da iza Bloka 45 postoji zemljište koje bi moglo da bude iskorišceno za pravljenje modernog sportskog zdanja.

Predsednik FSS Tomislav Karadžic i premijer Srbije Aleksandar Vucic pokrenuli su opet pricu o Nacionalnom stadionu posle pobede "orlova" nad Albanijom u kvalifikacijama za EURO 2016.
Vucic je rekao da ce Vlada Srbije 
izdvojiti 150 miliona evra ukoliko postoji volja da se izgradi stadion na kojem bi igrala reprezentacija.

Da nije u pitanju samo "mrtvo slovo na papiru" potvrdeno je vroma brzo posle posete premijera reprezentaciji u Staroj Pazovi.

Iz uprave grada Beograda stigla je informacija da je lokacija za izgradnju stadiona vec spremna. Rec je o zemljištu iza Bloka 45 na Novom Beogradu.

"U generalnom urbanistickom planu iza Bloka 45 postoji lokacija za izgradnju stadiona. Medutim, taj plan je podložan promenama. Kada se ude u projekat znacemo da li je ta lokacija odgovarajuca ili ce se ici na neku drugu stranu", izjavio je za "Sport" Milutin Folic, glavni gradski urbanista.

Prica o izgradnji Nacionalnog stadiona pokrenuta je još 2013. godine, kada je postojala ideja da se sa takvim modernim objektom Srbija ukljuci u trku za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine.

Tada je još uradena analiza potencijalnih lokacija za izgradnju stadiona. Osim lokaliteta iza Bloka 45, pominjao se i prostor kod novog mosta koji spaja Zemun i Borcu, Luka Beograd, kao i Stara Pazova, u blizini "Kuce fudbala", gde je baza reprezentacije. Tada je u prici bilo i renoviranje ili izgradnja novih stadiona na mestu postojecih stadiona Partizana, Crvene zvezde , OFK Beograda i Rada, ali se cini da je to trenutno najmanje prihvacena ideja.

Nacionalni stadion, gdegod da bude izgraden, prema planu bi trebalo da bude najmoderniji u regionu sa kapacitetom od 60.000 mesta.

Vest : mondo.rs