Izmena trasa gradskih prevoza kroz blokoveOd januara 2016. godine trase većine gradskih prevoznika koje saobraćaju kroz blokove biće dosta promenjene,neki prevoznici sklonjeni sa ulica , a neki dodati . 
Dok se posle dugi niz godina na ulicama grada ponovo očekuje tramvajska linija 11 (Blok 45-Kalemegdan) , linija 610 će saobraćati novom putanjom (Blok 70 - Jakovo) , kao i linija 73 koja će se ubuduće okretati u Bloku 70 (Blok 70-Batajnica/Železnička stanica).Obe linije će se okretati na okretnici između blokova 70 i 44. 
Iako bogatiji za linije 610 i 73 , Blok 70 će izgubiti jednu od veza sa centrom grada, pa će linija 68 saobraćati trasom Zeleni Venac - Ivana Ribara (Blok 72).
Teško će biti ljudima iz blokova koji putuju na Adu ili Banovo brdo , jer će linija 89 totalno promeniti trasu i ići na realciji Ušće - Vidikovac od 1. januara 2016. 
Trenutno je linija 89 produžena do Bloka 72 , ostaje nam da se nadamo da će umesto linije 89 za koju će Blokovi biti uskraćeni dobiti neku novu za vezu sa Banovim Brdom . 
U Bloku 72 uvedene su tri nove linije (početna kod Mileve Ajnštajn 2 , kod Ivana Ribara 66 i Ivana Ribara 104).
Linija 82 će svoju trasu produžiti , te ići preko Bežanije i kroz Zemun izlaziti na Pupinov most sve do Borče 3. 
Kod okretnice u Bloku 44 , biće dodat još jedan prevoznik ,linija br. 80 , koja će saobraćati relacijom Blok 44- Altina 1.
Prema podatcima sa zvaničnog sajta gsp-a , biće primenjene samo navedene izmene u gradskom prevozu , a ostali prevoznici saobraćaće standardno. 
mapa gde se najbolje vidi saobraćaj linija i njihove okretnice Više o izmenama o prevoznicima o gradu na sajtu busevi.com