FSS : Nacionalni stadion iza Bloka 45!Grad Beograd ponudio je više lokacija za izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona , a Fudbalski savez Srbije kao najbolje rešenje naveo je lokaciju iza Bloka 45 odnosno naselja Ivan Ribar.

Generalni sekrektar FSS Nebojša Ivković imao je izlaganje sa temom opcije izgradnje Nacionalnog stadiona u Srbiji i tako upoznao prisutne u vezi sa realizacijom i buducnosti tog projekta.

Stadion bi trebao da bude bez atletske staze, multifunkcionalan, kapaciteta preko 50.000 sedišta i pored svih pogodnosti, FSS bi mogao da konkuruše i za organizaciju najvećih evropskih takmičenja.

Pored toga , stadion bi bio na raspolaganju svim srpskim klubovima u Uefinim takmičenjima.
Ranije je premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao da će država obezbediti 150 miliona evra kroz tri godine za izgradnju stadiona u Beogradu , koji bi bio najbolji u regionu i šire.

Učesnici konfencije bili su državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Predrag Peruničić, Ben Vikleri iz londonske kompanije Populous , bivši član Izvršnog odbora FSS i nekada član Komiteta za gradnju novog Vemblija Dobrivoje Tanasijević.

izvor : rts.rs