среда, 22. новембар 2023.

Blok 45 dobija novi park



Na prostoru u blizini Jurija Gagarina 177 i 181, u neposrednoj blizini OŠ Branko Radičević i prodavnice IDEA, počelo je čišćenje terena za opremanje novog parka u Bloku 45. 

Prostor gde se očekuje opremanje parka bio je poznat kao Radnički, Zelembać i Separe.  Na ovom prostoru se do 2006. nalazila kuća za radnike, mini golf teren i stolovi za šah. Godinama kasnije prostor je bio zapušten, a u novembru 2023. godine počela je njegova rekonstrukcija.

U neposrednoj blizini gde se sada nalazi parking, nalazila se metalna konstrukcija koja je trebala da postane sportska hala, ali se od radova odustalo.  Pre izgradnje metalne konstrukcije, tu se nalazio košarkaški teren poznatiji kao Radnički sa reflektorima, na kojem je odigran veliki broj turnira.

Teren parka koji se lepi uz parking kod prodavnice IDEA, danas među mlađim naraštajima poznat kao Separe je u potpunosti očišćen, a gradske službe krenule su sa uređenjem zelene površine.

Kako je najavljeno, u parku će biti napravljene klupe, šahovske table i pešačka staza. Datum završetka radova nije poznat. 

Čišćenje terena u tkzv. Separeu 

Plan rada