среда, 11. октобар 2023.

Počelo uklanjanje 110 splavova sa Savskog keja



Glavni urbanista apeluje na vlasnike splavova da ih sami uklone jer će se, kako kaže, u protivnom izlagati trošku, pošto će im odvlačenje biti naplaćeno.

Uklanjanje splavova koji na licitaciji nisu dobili novu lokaciju počelo je 11. novembra ujutru. Trebalo bi da bude uklonjeno više od 100 splavova, a novu dozvolu za rad dobilo je njih tridesetak.

Za 110 splavova doneto je izvršno rešenje i jutros je uklonjen prvi splav.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić istakao je za RTS da je jutros počelo uklanjanje splavova koji su dobili rešenje o uklanjanju i o izvrsenju.

Danas krećemo sa kopna. Javna komunalna preduzeća ce to sprovesti. Do kraja nedelje će se zavrsiti i postupak za odvlačenje splavova sa vode, pošto smo imali problema vezano za javnu nabavku, međutim sada smo u samoj završnici, ističe Stojčić.

Najavljuje da će u narednih nekoliko nedelja biti sprovedene sve aktivnosti.

Stojčić apeluje na vlasnike splavova da ih sami uklone jer će se, kako kaže, u protivnom izlagati trošku, posto će im odvlačenje biti naplaceno.

Ukoliko to sami urade, mnogo je jednostavnije i jeftinije za njih, naglasava Stojčić i kaze da je malo onih koji su uklonili splavove, svega dva ili tri splava.

Stojčić ističe da je sve mirno, da komunalna preduzeća rade svoj posao i da ce tako raditi i izvođac koji ce voziti splavove sa vode.

Svako radi svoje, postoje zakonske norme. Mi poštujemo zakon, danas krećemo i nećemo stati dok ceo postupak ne završimo, istice Stojčić.

Kaže da je ideja da u toku jednog dana bude uklonjeno više splavova, posto ih ima dosta, ali da sve zavisi od slučaja do slučaja.

Izvor : rts.rs