петак, 3. јул 2020.

Prva etapa rekonstrukcije šetališta u Bloku 45



Prva faza rekonstrukcije šetališta Bloka 45 trajala je od kraja jula 2019. do februara 2020. godine, a  uključila je obnovu i pravljenje novih igrališta i parkova u njegovoj okolini. 

U prvoj fazi radova u Bloku 45 rekonstruisan je potez šetališta od Savskog nasipa (kod teretane na otvorenom) do restorana Sveti Nikola, uključujući i okolinu šetališta. Duž šetališta sa obe strane posađen je drvored japanskih ukrasnih trešnji. Na šetalištu su ugrađene granitne kocke u cementnom malteru u betonskoj podlozi i izbetonirane sadne jame, oivičene granitnim ivičnjakom sa sprovedenim zalivnim sistemom.

U parkiću kod Nehruove 222 napravljen je parkić sa drvenom ljuljaškom, drvenom instalacijom za hodanje, drvenom hodalicom za balasiranje, dve njihalice i jednom vrteškom, kao i staza od betonskih ploča, nove klupe i tri šah stola. U završnom delu rekonstrukcije ovog parkića urađena je podloga od granulisanog šljunka, a JKP Zelenilo zasadilo je ukrasno šiblje u ovom parku.

Na popularnom igralištu Rupa postavljene su po dve ljuljaške i njihalice, dva kombinovana rekvizita, pet klupa, đubrijere, koš i mreža za badminton. Takođe je namontirana ograda, obnovljena tribina terena Tupa i stepenište, a postavljena je i rampa za lica sa invaliditetom. Na potezu uz šetalište prema teretani na otvorenom napravljen je teren za mali fudbal i odbojku, kao i ograda. Nakon toga oko terena JKP Zelenilo zasadilo je ukrasno šiblje i drveće.

U nekim delovima šetališta uz parking postavljene su metalne ograde, kako bi se sprečio izlazak automobila na šetalište. U pravcu ka centru bloka iza brdašceta napravljen je saobraćajni poligon .

Ostale fotografije možete pogledati ovde.

Teren Rupa

Teren za mali fudbal i odbojku

Deo parka i igrališta kod Nehruova 222

Šetalište danas (jun 2020.)