четвртак, 24. март 2016.

Nastavak ilegalne gradnje iza Bloka 45 3.deo

Pored stalnog uništavanja nasipa, nastavlja se uništavanje i obale iza Bloka 45.
Nedavno je posečena šuma, pa talasi svom snagom udaraju u nasip, koji je pod opterećenjem visoke vode.
Vlasnici legalnih vikendica na savskon nasipu prisvojili su 9 km obale usred Beograda i ukidaju mogućnost da d jednog dana dobijemo nasip sa šetalištom (kao u Bloku 45 i 70), koji bi spajao Novi Beograd sa Ostružnicom.
Sečom šume, ne naružuju samo izgled nasipa i obale, već se stvara opasnost od poplava, koje svake godine sve više prete da ugroze ovaj deo Novog Beograda.
Pored izgradnje vikend naselja, na savskom nasipu izgrađeni su i fudbalski tereni, što dovoljno govori o napredovanju gradnje na savskom nasipu
Kako izgleda i koliko je zapravo taj objekat, možete pogledati ovde.


Marka Žvaka je odradila još jedan video zapis relativno skoro, gde je najbolje vidljivo trenutno stanje savskog nasipa.
Rampa i znak zabrane kretanja motornih vozila nasipom nisu pomogli, te je nasipom nemoguće šetati, a isti se skrnavi. Nasipanje šuta, krčenje šuma i izgradnja gotovo 300 vikednica prave dodatne probleme.

N1 je takođe odradio reportažu o savskom nasipu u blokovima skrenuvši pažnju na sečenje šume i govoreći o stanju nasipa koji je u dosta lošem stanju. Reportažu možete pogledati ovde.
Tokom ovogodišnjih poplava napravljena je još jedna reportaža o obali i savskom nasipu tik iza blokova koju možete pogledati na ovom linku.

I pored mnogobrojnih protesta i apela građana nadležnim, medijima koji su više puta pisali o ovom problemu problem savskog nasipa nije rešen, već naprotiv postaje sve ozbiljnijih razmera, a ilegalni objekti i uništavanje obale, nasipa i krčenje šuma sve učestalije.

Sve novosti vezane za slučaj nasipa, možete ispraiti na fejsbuk stranici Savski nasip.

Povezani članci

Nastavak ilegalne gradnje iza Bloka 45 1.deo
Nastavak ilegalne gradnje iza Bloka 45 2.deo